STADSFIETSEN

stads fietsen

STADSFIETSEN BRENGEN JE SNEL VAN A NAAR B IN DE STAD

Om in een stad van de ene naar de andere plek te gaan is niet altijd even gemakkelijk door de drukte maar stadsfietsen kunnen daar uitkomst bij bieden. Met de fiets is vaak de snelste manier om van A naar B te kunnen en je bent ook nog eens sportief bezig.

EEN PROEFRIT MAKEN OP VERSCHILLENDE STADSFIETSEN

Een goede stadsfiets kun je natuurlijk bij de fietsenhandelaar kopen maar eerst online een kijkje nemen kan zeker geen kwaad. Er is een uitgebreid aanbod aan stadsfietsen te vinden bij Bike Totaal waaruit je een keuze kunt maken. Je kunt kiezen voor een populair model maar het is altijd aan te raden de fiets bij een handelaar eerst in het echt te gaan bekijken. Zo kun je een model kiezen dat je aanstaat, maar vooral: er een proefrit mee maken om te kijken of de fiets je bevalt. Als je de stadfiets in de winkel aanschaft wordt deze ook volledig afgemonteerd en dus kant-en-klaar voor je gemaakt zodat je de fiets meteen in gebruik kunt nemen.

stad fiets

VOORDELEN VAN DE STADSFIETS

Een stadsfiets is met name geschikt voor korte tochtjes. Denk hierbij aan het dagelijks gebruik van de fiets voor werk of om mee naar school te gaan. Ook de dagelijkse boodschappen haal je eenvoudig met je stadsfiets. Op die manier voorkom je dat je stilstaat in de file en ben je snel op de plaats van bestemming. Daarnaast betekent het gebruik van de fiets dat je niet afhankelijk bent van het openbaar vervoer. En zeg nu zelf, sjouwen met volle tassen boodschappen in de tram, bus of metro is niet erg aantrekkelijk.

stad fietsen
stad fiets
fietsen

FIETS VOOR TRANSPORT GEBRUIKEN

Daarnaast is de stadsfiets goed wendbaar en stevig uitgevoerd zodat deze tegen een stootje kan. De modellen zijn veelal voorzien van een bagagedrager aan de achterzijde en je vindt er ook veel die een bagagerek aan de voorkant hebben. Hierop kun je een kratje of mand bevestigen zodat je nog meer mee kunt nemen. Een dergelijke mand is handig voor boodschappen maar ook als je dagelijks gebruik maakt van de fiets en een tas meeneemt. Een stadsfiets die voorzien is van bagagerekken wordt ook wel een transportfiets genoemd.

TWEEDEHANDS STADSFIETSEN

Heb je wel een fiets nodig maar is je budget niet zo groot? Dan kun je bij Bike Totaal ook terecht voor een tweedehands exemplaar. Bij nagenoeg iedere vestiging zijn tweedehands stadsfietsen te koop. Als je niet zoveel geld te besteden hebt vraag dan altijd naar het aanbod aan tweedehandsmodellen. Deze zijn goed en kunnen nog lang meegaan.

fiets

MODEL DAT TEGEN EEN STOOTJE KAN

Gebruik je de fiets veel maar vervoer je er dagelijks zware spullen mee? Denk bijvoorbeeld aan het bezorgen van post, krantjes of reclamefolders. Dan heeft je fiets wel wat te lijden onder het gewicht dus is het zaak dat je een stevig model kiest. Houd er rekening mee dat je fiets dan snel kan slijten dus een nieuw model kopen is vaak zonde. Je kiest dan zeker zo verstandig voor een gebruikt exemplaar dat tegen een stootje kan.