Racefietsen

Racefietsen

RACEFIETSEN VOOR DE SPORTIEVE FIETSER

Wil je graag sportief bezig zijn dan kunnen racefietsen je daarbij helpen. Met een racefiets kun je langere afstanden vrij snel afleggen en ben je lekker in beweging en laat je de auto gewoon thuis staan. Goed voor je lichaam en ook nog eens beter voor het milieu.

RACEFIETSEN UITPROBEREN TIJDENS EEN PROEFRIT

Als je een racefiets wilt gaan kopen is het belangrijk dat je er eentje uitkiest die goed bij je past. Als de fiets niet prettig zit of niet handig is in het gebruik zul je namelijk snel geneigd zijn deze te laten staan en niet gebruiken is natuurlijk altijd zonde. Ga daarom altijd naar een fietsenhandelaar om de fiets in het echt te bekijken en nog belangrijker: om deze uit te proberen tijdens een proefrit.

FIETSEN

FIETSEN OP VERSCHILLENDE ONDERGRONDEN

Een racefiets wordt in Nederland ook wel een wielrenfiets genoemd terwijl deze in België bekend staat onder de naam koersfiets. De fietsen zijn in ons land voornamelijk bedoeld om langere afstanden op vlak terrein mee af te leggen. Wil je de racefiets graag in het buitenland of heuvelachtiger terrein gebruiken of zelfs in de bergen dan kies je voor een ander model dan dat waarmee je op vlakkere wegen rijdt.

RACEFIETS
fiets race
fietsen

KIES DE RACEFIETS DIE HET BESTE BIJ JOU PAST

ONDERGRONDEN

De keuze voor een bepaalde racefiets is niet altijd even eenvoudig. Wat voor de één een geschikte fiets is, is dat niet per definitie voor een ander. Je kunt wel de meest populaire racefiets kiezen die er te koop is maar dat wil niet zeggen dat deze het beste voor jou geschikt is. Bij het kiezen van een goede racefiets is het maken van een proefrit dus uitermate belangrijk.

MATERIAAL WAARVAN DE FIETSEN GEMAAKT WORDEN

De racefietsen worden gemaakt van verschillende materialen dus het is belangrijk daar naar te kijken. Zo kun je kiezen voor een fiets met een frame dat gemaakt is carbon of van aluminium. Carbon is lichter in gewicht en luxer qua uitvoering maar de fietsen met een dergelijk frame zijn wel duurder in aanschaf dan aluminium.

RACEFIETS
fiets

GROEPSET, REMMEN, FRAME, VERSNELLINGEN EN BANDEN

Daarnaast is het belangrijk goed te kijken wat voor zogenaamde groepset je bij de racefiets kiest. Dit is een set die bestaat uit de bewegende delen van de fiets. Houd bij de keuze altijd rekening op wat voor terrein je hoofdzakelijk gaat rijden. Dit geldt zeker ook voor de remmen van de racefiets. Deze dienen natuurlijk altijd goed te zijn maar op vlak terrein zul je minder hard hoeven te remmen en zijn schijfremmen, die je tegenwoordig wel steeds meer ziet op racefietsen, niet perse noodzakelijk. Als je een racefiets aanschaft dien je rekening te houden met wat voor frame je kiest (materiaal en model zijn belangrijk), en spelen de keuze voor bepaalde versnellingen en banden een belangrijke rol.

GA OP ZOEK NAAR EEN GOED TWEEDEHANDS MODEL

Omdat een racefiets niet goedkoop is in aanschaf is het zaak dat je de fiets kiest die bij je past. Met een wat beperkter budget kun je eens kijken of er een goed tweedehands model te vinden is zodat je de kosten wat meer kunt beperken. Op die manier heb je toch een goede fiets waar je veel tochten mee kunt ondernemen.

TWEEDEHAND racefiets