ELEKTRISCHE FIETSEN

ebike

ELEKTRISCHE FIETSEN MAKEN HET FIETSEN MAKKELIJK

Elektrische fietsen zijn helemaal hot. Veel mensen die een nieuwe fiets aanschaffen kiezen voor een elektrische variant. En het zijn niet alleen oudere mensen die dit doen om lekker licht te kunnen trappen. Ook bij de jeugd die de fiets gebruikt om dagelijks mee naar school te gaan is de elektrische fiets uitermate populair.

MET MINDER INSPANNING TOCH GOED VOORUIT MET ELEKTRISCHE FIETSEN

Een elektrische fiets is zo geliefd vanwege de trapondersteuning die erop zit. Dit betekent dat je zelf minder hard hoeft te trappen en dus minder inspanning hoeft te leveren om vooruit te gaan. Wil je er graag eens op uit met de fiets maar betekent tegenwind of een heuvelachtig terrein dat je niet meer goed vooruit komt? Dan biedt een elektrische fiets daar de oplossing voor.

ELEKTRISCHE FIETSEN

PROBEER DE ELEKTRISCHE FIETS EERST GOED UIT

Een elektrische fiets is van diverse merken te koop. Ga altijd eerst naar een fietsenhandelaar om te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is op dit gebied. Een elektrische fiets is zeker geen goedkope aanschaf dus het is zaak dat je een fiets kiest die perfect bij jou past. Dit betekent dat de fiets die voor de een geschikt is dat niet persé voor de ander ook hoeft te zijn. Het is dan ook altijd aan te raden altijd eerst een proefrit te maken op een elektrische fiets, bij voorkeur op verschillende modellen.

e fietsen
e fietsen
elektrische fietsen

PLAATS VAN DE MOTOR

Houd bij de aankoop van elektrische fietsen ook rekening met het volgende. Kijk altijd goed waar de motor zit op de fiets. Deze kan op het voorwiel of op het achterwiel geplaatst worden maar een middenmotor behoort ook tot de mogelijkheden. Iedere plaats heeft zijn eigen voor- en nadelen. De fietsenhandelaar kan je precies vertellen welke dit zijn.

SOORT ACCU

Houd daarnaast rekening met de accu die je kiest. Je hebt diverse soorten en hoe lang je ermee kunt fietsen hangt van meerdere factoren af. Niet alleen de sterkte van de accu is daarbij van belang maar ook je eigen gewicht, op wat voor terrein je veelal fietst en wat voor rijprogramma je kiest spelen hierbij een rol. Laat je altijd goed voorlichten over de verschillende accu’s zodat jij er eentje kiest die perfect aansluit bij jouw rijgedrag.

versnellingen

RIJPROGRAMMA EN VERSNELLINGEN

Kijk tenslotte goed naar het rijprogramma en de versnellingen op de elektrische fietsen. Niet iedereen zal dezelfde soort tochtjes ondernemen en voor de een zijn meer versnellingen nuttiger dan voor de ander. Als je vaak op bepaalde terreinen fietst die heuvelachtig zijn dan gebruik je een ander rijprogramma dan wanneer je er alleen tochtjes mee maakt op een vlakke weg. Kies daarom altijd een elektrische fiets die bij jouw rijgedrag past.