Motorliefhebbers beschikken waarschijnlijk over voldoende kennis om iedere motorfiets te kunnen identificeren. Er zijn echter ook motoren die altijd wat vraagtekens oproepen. Met name omdat ze er zo anders uitzien dan normaal en op verschillende manieren gebouwd kunnen worden. Een caferacer is daar zeker één van. Wie ooit wel eens naar caferacer onderdelen van Caferacerwebshop.com heeft gezocht, weet waarschijnlijk maar al te goed dat het aanbod ontzettend breed is. Je kunt deze motorfiets geheel naar eigen wens samenstellen en zo uniek maken als je zelf wilt. Voor de mensen die hier niet echt bekend mee zijn, roept dit vast vragen op. Want wat is een caferacer nu eigenlijk en hoe kun je deze maken?

Wat is een caferacer?

Een caferacer is eigenlijk niet meer of minder dan een standaard motorfiets die is omgetoverd tot een sportuitvoering. Maar vanwaar dan deze bijzondere naam? Dit heeft met name te maken met de rijke historie van deze motorfiets. Een caferacer samenstellen is namelijk niet alleen een kwestie van gashendels bij Caferacerwebshop.com/nl of knipperlichten bij Caferacerwebshop aanschaffen, het is ook belangrijk om de historische waarde te begrijpen. Alleen dan weet je deze motorfiets écht te waarderen.

De caferacer is oorspronkelijk ontwikkeld in de tijd dat er nog nauwelijks sportieve uitvoeringen verkrijgbaar waren. Toch hadden mensen de behoefte om naar een sportiever model op zoek te gaan. Als er aan hun wensen en verlangens niet werd voldaan, gingen ze maar zelf aan de slag om hun motor een upgrade te geven. Ze begonnen te sleutelen en besloten bepaalde onderdelen te vervangen om voor een sportievere look te zorgen. Uiteindelijk lukte dit zó goed en waren de eigenaren zó trots, dat ze hun creatie natuurlijk met de hele wereld wilden delen. Dus reden ze langs drukbezochte locaties, met name cafés, om zo de aandacht te trekken. Hier heeft deze motorfiets dan ook zijn naam aan te danken.

Hoe bouw je een caferacer?

Maar hoe bouw je dan zo’n bijzondere caferacer? Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat een caferacer nooit een originele motorfiets is. Je gebruikt een basismotor en tovert deze om tot een sportief model. Maar dit betekent zeker niet dat je zomaar iedere motorfiets kunt gebruiken. Hij moet wel al enkele karakteristieke kenmerken van een caferacer bevatten, zodat de make-over een stuk soepeler verloopt.

Belangrijk voor een caferacer is dat de vorm en de lijnen al goed zitten en hij snel is. Daarnaast moet hij zo weinig mogelijk gewicht met zich meedragen. De caferacer is ontdaan van alle niet-essentiële onderdelen. Enkel de belangrijkste onderdelen worden bewaard en zelfs deze krijgen net een wat stoerdere look mee. Zelfs een db killer van Caferacerwebshop.com is anders dan je wellicht gewend bent. Alles om jouw caferacer de meest uitzonderlijke sportieve uitstraling ooit te geven.

Geschikte merken zijn Triumph, Harley-Davidson, BMW en Ducati. Deze bevatten allemaal enkele modellen die aan de bovenstaande eisen voldoen. Als je over de juiste basis beschikt, dan kan er eigenlijk nog maar weinig misgaan aan jouw eigen ontwerp. Twijfel je enorm of heb je geen verstand van het sleutelen aan motoren? Schakel dan een vakman in, zodat je zeker weet dat het resultaat geheel naar wens zal zijn.