Wat is er nu fijner dan in het weekend met lekker weer, even een groot stuk te gaan fietsen. Wanneer je zo’n groot stuk gaat fietsen, wil je natuurlijk wel een beetje mooie fietskleding dragen. In deze blog gaan we in op verschillende fietskleding en accessoires, om er stijlvol op uit te kunnen.  

Fietskleding voor hem 

Als het gaat om fietskleding voor heren, heb je meerdere verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om heel kleurrijk op pad te gaan, of om meer de grijstinten te gaan dragen. Het aanbod in verschillende fietskleding is heel groot, daarom is er voor iedereen een geschikte outfit samen te stellen. Zo kun je gemakkelijk een outfit op elkaar matchen, bijvoorbeeld een rode broek met een rode t-shirt en rode schoenen. Ook kun je er je persoonlijke draai aan geven. Bijvoorbeeld zwarte zoenen met een witte broek en een orange t-shirt. 

Maar niet alleen de kleding zelf heeft invloed op de outfit. Wanneer je aan het fietsen ben moet je ook een helm dragen. Gelukkig zijn fietshelmen ook in verschillende kleuren en vormen te krijgen, zo kun je de helm ook bij de kleding laten passen. En niet te vergeten een zonnebril voor tijdens het mooie weer. Wanneer je een zonnebril draagt tijdens het fietsen, wordt er aangeraden om een fiets zonnebril te dragen. Een fiets zonnebril past beter onder de helm, en staat daardoor ook beter dan een normale zonnebril. Daarnaast zijn fiets zonnebrillen er in meerdere kleuren te krijgen. 

Accessoires voor de fiets

Wanneer je ervoor kiest om een lang stuk te gaan fietsen, heb je geen zin om de hele tijd een rugtas te dragen. Gelukkig is er tegenwoordig een groot assortiment aan fietstassen. Van groot tot klein, voor elk doeleinde is er wel een fietstas op maat. Bij een lange rit wil je natuurlijk wel genoeg water mee kunnen nemen, of als je boodschappen gaat doen wil je deze ook mee kunnen nemen op de fiets. 

Voor de lange rit is een grote fietstas voor alleen een bidon een grote last, in dit geval kun je beter een kleinere fietstas nemen. Tegenwoordig zijn er ook fietstassen die precies groot genoeg zijn voor een bidon. Naast de ideale grote kun je ze bijvoorbeeld ook gemakkelijk bereiken tijdens het fietsen. Zo kun je deze kleine fietstassen gemakkelijk onder de stang, voor het zadel plaatsen. 

Voor de supermarkt rit is het fijner als je meer capaciteit hebt, oftewel grotere fietstassen. Er zijn ook meerdere soorten en maten bagage fietstassen. Deze fietstassen worden bevestigd aan de zijkant naast het achterwiel, zodat het gewicht over de fiets verdeeld wordt.