Wanneer je een woning of een bedrijfspand gaat verbouwen, dan is het vrijwel altijd nodig om een afzetcontainer te huren. Tijdens het verbouwen van een woning of een bedrijfspand zul je veel afval produceren en een afzetcontainer is de enige container die geschikt is voor het verzamelen van bouwafval. Wanneer je een afzetcontainer gaat huren, zijn er wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. 

Je hebt voldoende ruimte nodig

Wanneer je een afzetcontainer huren bij Renewi wilt, dan is het belangrijk om voor voldoende ruimte te zorgen. Een afzetcontainer wordt vervoerd met een speciale vrachtwagen en de vrachtwagen heeft voldoende ruimte nodig om de container af te zetten. Daarnaast zijn afzetcontainers ook vrij groot. Het wordt daarom aangeraden om altijd een parkeerplaats te reserveren waar de afzetcontainer kan komen te staan. Het is belangrijk om de afzetcontainer nooit op een zachte ondergrond te laten plaatsen, want dit kan voor problemen zorgen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan verzakking. 

Gevaarlijk afval mag niet in een afzetcontainer

Een van de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden als je een afzetcontainer huren wilt, is dat het belangrijk is dat er geen gevaarlijk afval in de afzetcontainer terecht komt. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan asbest. Asbest bleek een wondermiddel te zijn, maar enkele jaren geleden zijn ze erachter gekomen dat Asbest enorm kankerverwekkend is. Mocht je gevaarlijk afval zoals asbest in de afzetcontainer stoppen, dan is het verstandig om er rekening mee te houden dat de afvalverwerker een boete oplegt. 

Je zult vaak een afzetcontainer nodig hebben

Wanneer je de gehele woning gaat verbouwen, dan is het ontzettend belangrijk om er rekening mee te houden dat je vaker een afzetcontainer nodig zult hebben. Het klopt inderdaad dat een afzetcontainer vrij groot van formaat is, maar tijdens een verbouwing wordt er ontzettend veel afval geproduceerd en is de kans groot dat je vaker een afzetcontainer nodig hebt. Zoals je waarschijnlijk al weet is het huren van een afzetcontainer erg duur. Het is daarom belangrijk om er rekening mee te houden dat je vaker een afzetcontainer nodig hebt als je de gehele woning wilt verbouwen. Heb je nog geen afzetcontainer gehuurd en wil je weten wat dit ongeveer gaat kosten? Dan is het aan te raden om eens de website van een afvalverwerker te bezoeken.